Как да изберем правилните лети джанти

Джанти

Важно е да знаем за техническите характеристики на летите джанти, преди да преминем към процедура по закупуването им.

Водачите на МПС  пристъпват към смяна на джантите с цел да направят визията на колата по-модерна и по-стилна от към тунинг излъчване. Често пъти фабричните джанти, с които автомобила идва не се нравят достатъчно на собственика и тогава той тръгва да търси по-добри и интересни решения в сайтовете за тунинг части. Да, външният вид на колата изобщо не е за пренебрегване.

Пазарът изобилства от прекрасни модели лети джанти и други аксесоари за екстериора на автомобила, като някои от тях имат доста солени цени, които се оказват не по джоба на всеки. Ако сте харесали определен тип, но не можете да си го позволите, може да обмислите закупуване на други тунинг части, които със сигурност ще бъдат на доста по-приемливи цени и също така биха допринесли за тунинг излъчването на вашата кола.

Да не забравяме, че трябва да следим за правилния размер. Ако решите да поставите джанти, чийто диаметър е по-голям, в съчетание с гума с нисък профил, това може да доведе до изменения при отчитането на километража, а също така и при скоростомера. От друга страна, ако гумата е с по-малка странична стена, маневреността на автомобилът се повишава и ще се радвате на по-бърза реакция при управлението му. Освен това не бива да се забравя и колко добре изглеждат по-тесните странични стени от чисто естетична гледна точка. Ако съчетаете джантите с раздувките за калници ще получите страхотен оптичен тунинг.

Материалът на изработка на джантите е също от значение. Висококачествените джанти, без значение дали говорим за най-скъпите модели или за по-бюджетни, си имат безспорно своите предимства. Красивите модели, в комбинация с капачки за джанти ще направят колата ви ефектна и незабравима. Ако в комбинация с тях монтирате подходящ тунинг спойлер на бронята ще получите неотразима визия. Стига да решите да инвестирате във външния вид на автомобила, имате възможност да разгледате и поръчате бързо различни тунинг части за екстериора на своя автомобил.

Изработката от алуминий гарантира отлична прецизност при управление на волана, както и оказва благоприятно влияние при завиването на автомобила. Ако здравината е повишена, това дава още едно предимство, защото намалява отклонението на гумите, когато правите завои, а също така и спирачките получават по-добро охлаждане. Всички тези предимства са плюс за почитателите на силовия тунинг, които държат да управляват истински звяр на колела. Тъй като алуминият е отличен проводник на топлина, това благоприятства разсейването на топлината от спирачките и намалява риска от техния отказ, особено, когато се касае за шофиране при по-трудни терени.

Съветите са предоставени от Мото новини

Rate article
CarsBg.net
Add a comment