Добрият автосервиз не подценява проблемите на клиентите си

Автосервизи

Кой ли не е попадал в ситуация, да има нужда от майстор, а такъв липсва. В днешно време, когато има повсеместна безработица, е някак странно, когато човек има нужда от услуга, да не може да я открие. Шофьорите обичат колите си и искат да ги поверят на добър автосервиз, за да са сигурни, че колата им ще попадне в добри ръце. Какво се получава обаче, когато отидем с колата в сервиза? Първо, майсторът казва, че имаме много повече проблеми, отколкото си мислим и започва да изброява неща, от които ни се изправя косата. Останали с впечатлението, че се опитват да ни измамят, ние отиваме в следващия автосервиз.

Когато решим, че в някой специализиран автосервиз са коректни и ще се погрижат добре за колата ни, се оказва, че цените са много високи, или не дават гаранция за свършената работа и пак удряме на камък. Една скъпа кола в гаранция не може да се оставя за ремонт където и да е – има си специализирани автосервизи за тази цел. Все пак, повечето коли, които се движат по пътищата вече нямат гаранция и техните водачи могат да ги поправят където си искат. Най-често срещаният начин за поправка на коли е кварталният гараж, с познати на всички автомонтьори. Това е една добра възможност колата ни да попадне в добри ръце, ако естествено, работещите там хора са компетентни и коректни.

Като стана въпрос за компетентност, новите автомобили не са просто механика. Те са цели компютри и изискват много повече знания, за да бъдат ремонтирани надежно. Освен това, в кварталния гараж едва ли дават фактури и касови бележки, нещо което не устройва фирмените автомобили. Всичко това не е проблем в някой нов, модерен автосервиз, работещ по всички законови правила. Услугата, която получава клиента няма как да бъде половинчата – всичко се описва, дават се гаранции за извършената работа. Притежаващ пълна документаци, свързана с ремонта на автомобила му, клиентът може да се обръща към Агенцията за защита на потребителя, в случай на възникнали спорове.

Услугите, които предлагат автосервизите на своите клиенти непрекъснато се увеличават. Те се стараят да раширят кръга от хора, които ползват услугите им и затова обръщат внимание и на най-дребният проблем на колите, дори и той да им е по-скоро загуба на време. Доволният клиент ще дойде отново, а ако притежава абонамент, ще се ползва от отстъпки и ще може да разчита на помощ по всяко време.

Rate article
CarsBg.net
Add a comment