Автоматик под наем – плюсове и минуси

Автомобили под наем

 

Взимането на автомобил с автоматична трансмисия определено си има своите плюсове, макар че според някои шофьори, това може да има и някои отрицателни страни.

Разбира се, плюсовете при колите автоматик далеч надскачат минусите, което ги прави предпочитана опция, бъдейки едни гърди напред в сравнение с автомобилите с ръчни скорости (ако търсите кола автоматик, можете да разгледате на SpeedyCars.eu).

И все пак, ако планирате да вземете автоматик под наем, тогава трябва да сте информирани и започнати както с плюсовете, така и с минусите.

Автоматик под наем – плюсове

Както вече споменахме, положителните страни далеч надвишават броя на отрицателните, когато става дума за наемане на коли с автоматични скорости.

Удобство и лесно управление

Автоматичната трансмисия прави шофирането по-удобно и по-лесно, особено за хора с по-малко опит или за тези, които не се чувстват уверени с ръчните трансмисии.

По-голяма концентрация върху пътя

Без нуждата да сменяте предавките ръчно, можете да се фокусирате много по-добре върху пътя, върху околната обстановка, а следователно и върху безопасността, която трябва да е абсолютен приоритет.

Подходящо за градско шофиране

Взимането на автоматик под наем може да е най-доброто решение за шофиране в градски условия. В задръствания и в натоварена градска среда, където често спирате и тръгвате, автоматичната трансмисия прави шофирането по-лесно и по-удобно.

По-нисък разход на гориво

Колите с автоматични скорости обикновено са по-икономични от автомобилите с ръчни скорости. Това означава, че можете да спестите от разходите за гориво, което от своя страна ще ви компенсира за леко по-високата цена на автомобилите автоматик.

Автоматик под наем – минуси

Макар да е трудно да говорим за някакви сериозни недостатъци при автомобилите с автоматични скорости, все пак трябва да знаете, че те имат два минуса.

По-висока цена при наемане

В повечето случаи, взимането на кола автоматик под наем може да бъде малко по-скъпо, отколкото би било наемането на автомобил с ръчна трансмисия. Както казахме и преди малко, обаче, това лесно се компенсира от по-малките разходи за гориво.

Все още имат по-ограничена наличност

В някои компании за отдаване на автомобили под наем може да има по-ограничен избор на автомобили с автоматична трансмисия, особено в по-малки или отдалечени населени места. Автоматиците набират популярност непрестанно, но извън по-големите градове, особено в малките рент-а-кар фирми, предлагането може все още да е ограничено.

Тези плюсове и минуси трябва да бъдат взети предвид при взимането на решение дали да вземете автоматик под наем или не. Ако сте свикнали с автоматични скорости и смятате този вариант за удобен, то наемането на такъв автомобил все пак може да е добър избор за вас.

 

Rate article
CarsBg.net
Add a comment